
אתן בטח כבר מכירות את הסימנים המעידים על בעיות עיכול, סימנים כמו כאבי בטן, צרבת, עצירות, שלשולים, נפיחות וגזים. אבל מסתבר שמצוקת מערכת העיכול יכולה לייצר תסמינים רבים אחרים – שלכאורה נראים לא קשורים.
עיכול הוא תהליך מורכב, הדורש הרבה אנרגיה ומערב איברים רבים. המטרה העיקרית שלו היא לפרק מזון ולעזור לגוף שלנו לספוג חומרים מזינים חיוניים. הגוף מסתמך על רוק, מיצי קיבה, התכווצויות שרירים ותהליכים אחרים כדי לבצע את העבודה.
למרבה הצער, דברים לא תמיד הולכים כמתוכנן. ולרוב האנשים שאני פוגשת בקליניקה יש איזושהי בעיית עיכול בין אם היא יומית או שבועית או כזאת שמלווה אותם כבר שנים רבות. כאשר המעיים יוצאים מאיזון, זה יכול להשפיע על הבריאות הכללית שלנו ולהתבטא בדרכים מפתיעות.
אתן בטח כבר מכירות את התסמינים המעידים על בעיות עיכול, סימנים כמו כאבי בטן, צרבת, עצירות, שלשולים, נפיחות וגזים. אבל מסתבר שמצוקת מערכת העיכול יכולה לייצר תסמינים רבים אחרים – שלכאורה נראים לא קשורים.
1. גירוי בעור:
מצבים כמו פסוריאזיס עשויים להיות קשורים לבעיות עיכול. אם מערכת העיכול שלך לא סופגת חומרים מזינים, כפי שקורה במחלת צליאק, את עלולה לפתח פריחה בעור שנראית כמו פסוריאזיס. מחלת קרוהן יכולה להופיע גם עם סוגים שונים של פריחות שיכולות לאותת על דלקת במעיים. שגשוג של פטריות שמר (קנדידה) בקיבה יכול להתבטא בפטריות בעור ובציפורנים וגם גרד בפי הטבעת.
2. ריח רע מהפה:
הליטוזיס הוא מצב שכיח. וזה עשוי להיות מושרש גם בבעיות עיכול. מצבים כמו מחלת ריפלוקס גסטרו-וופגיאלי (GERD), חיידק הליקובקטור פילורי וקנדידה יכולים גם להוביל לריח רע מהפה.
3. חרדה:
הקרביים שלנו מקיימים תקשורת מתמדת עם המוח שלנו. כאשר קיימות בעיות במערכת העיכול, הגוף שולח אותות למערכת העצבים המרכזית שעלולים לגרום לשינויים במצב הרוח. ומצד שני מוח טורדני ודאגות מרובות עשויות להתבטא בבעיות בבטן כמו כאבים, שלשול או עצירות.
4. תנודות במשקל:
ירידה או עלייה במשקל יכולים גם הם להוות סימן לבעיות עיכול. מצבים כמו צליאק, דלקת לבלב כרונית ומחלות מעי דלקתיות עלולים להוביל לירידה במשקל. מאידך, עצירות ונפיחות עלולים להוביל לעלייה במשקל.
התעלמות מבעיות עיכול יכולה להוביל לבעיות גדולות יותר בהמשך, לכן חשוב לזהות סימני אזהרה מוקדמים. הרמז הראשון לשאלה האם מערכת העיכול שלך פועלת כמו שצריך היא: איך את מרגישה? קיים קשר הדוק בין מצב הרוח ורמת החיוניות שלנו לבין מצב המיקרוביום של המעיים שלנו. הרכב חיידקים טוב ובריא במעיים עוזר לנו לעכל מזון ולספוג חומרים מזינים. זה מה שנותן לנו אנרגיה וגורם לנו להרגיש בריאות.
איך לשמור על מיקרוביום מעיים בריא?
מה שעובד מעולה עבור לקוחות רבות שלי זה מעבר לתזונה אנטי דלקתית, השתחררות מהמזונות המזיקים והמעובדים (כמו סוכר, שמנים מזוקקים, פחמימות מזוקקות), שתייה מרובה של מים, צריכה מספקת של סיבים תזונתיים מפירות וירקות וניהול רמות הסטרס על ידי פעילות גופנית, מדיטציה ודיקור סיני וטיפולי מגע.
מעל גיל 45? שוחחו עם הרופאה שלכן על בדיקת סרטן המעי הגס.
תהיו לי בריאות
