fbpx

טיפול טבעי לגיל המעבר

pot-steam-lid-550482

הטיפול הטבעי לגיל מעבר קל

גיל המעבר או מנופאוזה זהו מעבר טבעי של אישה במעגלי חייה השונים. יחד עם זאת, הפסקת תקופת הפוריות מלווה בתחושות פיזיות ונפשיות שונות ולא נעימות, כמו גם עלייה בסיכון למצבים בריאותיים שונים, להן מציעה הנטורופתיה פתרונות מגוונים וטבעיים.

משמעות המילה ביוונית ‘Meno’ היא חודש, ומשמעות המילה ‘Pausis’ היא הפסקה. כלומר, הפסקת המחזור החודשי, למרות שאי אפשר לדעת אלא אם כן עברו 12 חודשים כאלו.

גיל המעבר לרוב מתרחש בין הגילאים 48-55, אבל לעתים יכול להופיע מוקדם יותר אצל נשים מסוימות, שעברו כריתת רחם או כריתת שחלות בעקבות אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, רזרבה שחלתית נמוכה וגידולים סרטניים במערכת הרבייה. 

פרימנופאוזה

במקרים מסוימים כמו בגרות מינית מוקדמת ורזרבה שחלתית נמוכה גיל המעבר יכול להתחיל אפילו מאמצע שנות השלושים לנשים מסוימות. תקופה זו מאופיינת בכך שמספר הביציות של האישה פוחת ורגישות השחלות שלה ל- FSH יורדת. רמת הפוריות יורדת ונראה שינויים במחזור החודשי, ויתכנו גם תסמינים כמו הזעות לילה וגלי חום. יכול להתחיל אפילו באמצע שנות השלושים.

מדוע זה קורה 

תוחלת החיים עלתה ונשים תחיינה מעל שליש מחייהן ללא מחזור חודשי (אמנוריאה). ובתקופה זו הן בשיא חייהן.

אנו נולדות עם מספר נתון של ביציות שהולך ופוחת במשך כל החיים בגרף די תלול. שיא הפוריות הוא גיל 35 ואחריו מתחילה הירידה בפוטנציאל הפוריות בצורה משמעותית. 

הסיבה לתסמינים הרבים של גיל המעבר (בעיקר גלי החום) היא ירידה בייצור הורמוני המין הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון. שינוים אלו נגרמים כתוצאה משינויים בתפקוד ההיפותלמוס המקשר בין מערכת העצבים המרכזית לבין המערכת ההורמונלית.

תסמיני גיל המעבר

  • גלי חום- אצל נשים רבות תופעת גלי החום הם התופעה המדווחת והמעיקה ביותר 
  • הזעות לילה ספונטניות
  • אינסומניה (הפרעות שינה)
  • פלפיטציות (דפיקות לב)
  • עייפות מוגברת
  • ירידה בזיכרון
  • יובש בנרתיק
  • אטרופיה וגינלית
  • כאבי ראש ומפרקים
  • עליה במשקל
  • ירידה במסת העצם- ירידה באסטרוגן אליו מיוחסת פעילות מעכבת הורמון ה PTH- הורמון בונה עצם. 
  • עליה בשכיחות מחלות לב
  • יובש כללי בגוף, חוסר שיווי משקל
  • דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
  • עצבנות ודיכאון
  • ירידה בחשק המיני

הטיפול הקונבנציונאלי לגיל המעבר

הפתרון שמציעה הרפואה הקונבנציונלית הוא מתן הורמונים סינטטים אסטרוגן או אסטרוגן בשילוב פרוגסטרון, אולם לטיפול הורמונלי ממושך, ישנן מספר תופעות לוואי וסיכונים נוספים, שיש לשקול כמו:

  • הפרעות בתפקודי כבד ואבנים בכיס מרה
  • הגדלת גידולים שפירים ברחם
  • אצירת שתן
  • הפרעות במאזן הסוכר בדם
  • עליה בסיכון למחלות לב
  • דמנציה
  • סרטן
  • סיכון מוגבר לקרישיות יתר בשילוב עם עישון

יש נשים שאינן יכולות או אינן רוצות לנקוט באמצעי טיפול זה ומעדיפות לפנות לקבלת טיפול טבעי.

הטיפול הטבעי לגיל המעבר 

הטיפול הנטורופתי לגיל המעבר מציע מגוון רחב של כלים שמקלים על התופעות השונות ויתרה מכך, יסייעו לך במניעת מחלות ומצבים בריאותיים שונים כגון: סוכרת, מחלות לב, דמנציה ועוד.

  • הרגלי תזונה ותזונה פונקציונלית לגיל המעבר
  • פורמולות צמחי מרפא אישיות
  • תוספי תזונה והשלמות חסרים תזונתיים 
  • דיקור סיני לאיזון פעילות הורמונלית והפחתת עוצמה ותדירות של התסמינים ולהרגעת הנפש
  • פעילות גופנית ממותנת
  • פרחי באך לקבלה ויכולת הכלה של המצב החדש- הגישה שלך יכולה לעשות הבדל עצום. גיל המעבר פשוט מציין זמן של שינוי בחיים שלך ואפשרויות חדשות לעתיד שלך.

במרחב הטיפולי שלי אני משלבת טיפול בדיקור, פורמולות צמחים אישיות, תוספי מזון, מגע מרפא ותזונה כל זאת כדי להביא לתוצאה אופטימאלית וכדי להשפיע בצורה המיטבית ביותר על איכות חייה של המטופלת.

הסימפטומים שנשים שונות יחוו בהגעתן לגיל המעבר מושפעים בעיקר מאורח חיים תובעני, מרמות סטרס גבוהות, תזונה לא נכונה ולא מאוזנת, חסרים תזונתיים, איכות שינה לא טובה ועוד.

אני מאמינה שבעזרת שינוי תזונתי ואורח חיים מאוזן ומודע אפשר למנוע מצבים ומחלות שונות ששכיחותן עולה בשל גיל המעבר , וכמובן לנהל את הסימפטומים של גיל המעבר ואף למנוע חלק מהן. כי מניעה תמיד עדיפה על ריפוי.

מה כדאי לך לאכול בגיל המעבר

פיטואסטרוגנים במזון

פיטואסטרוגן הוא מולקולה, שקיימת רק בעולם הצומח בצומח, בעלת מבנה שדומה להורמון אסטרדיול הנמצא באדם ובבעלי חיים.

בעזרת דמיון מבני זה נקשרים הפיטואסטרוגנים לקולטני אסטרוגן, ועל ידי כך יוצרים השפעה אנטי-אסטרוגנית או אסטרוגנית חלשה פי 100 עד 1000 מזו של אסטרדיול.

אפשר למצוא פיטואסטרוגנים בצמחים רבים – בדגנים המלאים כגון שיבולת שועל וכוסמין, בפירות, בירקות כגון שמיר, גזר ושומר ובירקות עליים. קטניות (*סויה) ובזרעי פשתן.

טיפ: 2 כפות של זרעי פשתן טחון כל יום מספקים כמות טובה של איזופלאבונים (פיטואסטרוגנים). רצוי לטחון טרי כל יום. להוסיף לסלט, לשייק או לגרנולה. את זרעי הפשתן אין לחמם או לבשל שכן הם מתחמצנים מהר ועשויים להזיק יותר מאשר להועיל.

*בשנים האחרונות אכילת כמויות של סויה הפכה שנויה במחלוקת, משום החשש שאכילת מזון העשיר בפיטואסטרוגנים בכמות גדולה יכול להגביר את הסיכון למחלות שונות. רשות המזון והתרופות והאמריקאית, ה- FDA, המליצה להפחית את צריכת הסויה לעד 25 גרם ביום ולהעדיך את הטופו והסויה האורגניים שאינם מעובדים גנטית (Non GMO).

נשים הסובלות מתופעות גיל המעבר שאינן מקבלות טיפול תרופתי, יכולות במקביל לשינויים נוספים באורח החיים, לנסות מעבר לתזונה עשירה בפיטואסטרוגנים או בתוספי מזון במינונים שאינם עולים על ממוצע הצריכה היומית במדינות מזרח אסיה כמו יפן וסין, (דהיינו כ-100-50 מ”ג איזופלאבונים ביום).

פרט להשפעת הפיטואסטרוגנים על תסמיני גיל המעבר, נבדקת גם השפעתם על אלמנטים בריאותיים כגון צפיפות העצם, שומני הדם, ואיברי הרבייה (בעיקר הרחם והשד). הנתונים שהצטברו עד כה הם כי תזונה עשירה בפיטואסטרוגנים תורמת לבריאות העצם ולהגנה מפני מחלות לב, וככל הנראה אינה מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן השד.

מזונות שמקררים את הגוף: 

חשוב שעיקר התזונה תהיה מבוססת על פירות וירקות, אצות ים, ירקות עליים ירוקים, לימון, תפוח, פסיפלורה, אגס, חיטה מונבטת, טופו, דוחן, שעועית מש, חליטות תה נענע ועשב לימון.

יש להקפיד על שתיית נוזלים: 8-10 כוסות מים ביום או שילוב עם חליטות צמחים ללא קפאין.

חומצות שומן חיוניות- אומגה 3

צריכה נאותה של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, עשויות לסייע בשיפור תסמיני גיל המעבר ולשמור על בריאות הלב והמוח.

אומגה 3 מצויה בדגים, ובמיוחד באלו החיים במים קרים או בדגי בריכות שהמזון שלהם מועשר. ישנם מזונות צמחיים רבים שמכילים אומגה 3,כמו זרעי צ’יה ופשתן, אגוזי מלך. גם אצות ים, כגון אצות וואקמה.

מזונות עשירים בסידן

כדי להגן על העצמות ולמנוע את הסיכון לאוסטיאופורוזיס יש להקפיד בגיל המעבר על צריכה יומית של 1,200מ”ג ליום.

טחינה ושומשום, שקדים לא קלויים – כל אלה עשירים בסידן. בין הפירות והירקות המומלצים: ברוקולי, תפוז, כרוב, תאנים מיובשות.

כדי להגיע לקצובות המומלצות רצוי לשקול שימוש בתוספי תזונה.

מה לא כדאי לאכול בגיל המעבר

מזונות מחממים

שום, בצל, ג’ינג’ר, חרדל, בשר, שמן סויה, פלפל שחור, צ’ילי,  אלכוהול. 

ממריצים כגון קפאין, משקאות קלים ושוקולד- עשויים להגביר גלי חום והזעות

פחמימות ריקות

פחמימות פשוטות הן למעשה מזון ריק ומעובד, המורכב בעיקר מסוכרים פשוטים כמו מוצרי קמח לבן, עוגות, עוגיות ומאפים קנויים.

המזונות הללו מתעכלים במהירות בגופנו וגורמים ללבלב לייצר יותר אינסולין, וכך נוצרת עמידות בפני אינסולין, שהיא הגורם הישיר לסוכרת סוג 2

העדיפו פחמימות מורכבות/ מלאות כמו דגנים מלאים- קמח כוסמין, אורז מלא, שיפון מלא על פני הריקות, כיוון שהן מתפרקות באיטיות ומכילות סיבים תזונתיים, אשר מונעים את קפיצות הסוכר בדם.

שומן רווי ושומן טראנס

מזון עתיר שומן, ובמיוחד כשמדובר בשומן רווי או בשומן טראנס, מעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, להשמנה ואפילו לסוגים מסוימים של סרטן, החליפי את השומנים הללו בשמנים בלתי רוויים, שיש בשמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזי מלך ועוד.

מעכבי ספיגת סידן

מזונות ומשקאות שונים שמכילים קפאין כגון: קפה, תה, שוקו, שוקולד, משקאות תוססים שונים, מוצרי חלב ועוד מעכבים את ספיגת הסידן בגוף ועשויים לגרום למצבים של דילול עצם. ולכן מומלץ לשתות חליטות צמחים ללא קפאין כמו מרווה ומליסה אשר תורמים להפחתת גלי החום.

ולהעשיר את התזונה במזונות המכילים סידן כמו טחינה משומשום מלא, שקדים וירקות עליים ירוקים.

לסיכום, הטיפול הטבעי לגיל המעבר אשר כולל: תזונה נכונה ומותאמת אישית, פעילות גופנית והפחתת הסטרס, יאפשר לך לעבור את תקופת המעבר בקלות ולהמשיך לחיות את חייך בהנאה, בריאות וסיפוק. 

מוכנה להתחיל?

בריאות ממוקדת נשים

בלחיצת כפתור

הזמיני איתי פגישה ראשונית כבר עכשיו

[bookly-form]

עדיין לא בטוחה?


שאלי אותי על 11 דקות שיחת היכרות חינם

וגלי עוד כיצד אנו יכולות לעבוד יחד.

0
    0
    הסל שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
    %d בלוגרים אהבו את זה: