fbpx

איך לשחרר עצירות בדרך טבעית


עצירות. מה גורם לעצירות? כמה זמן היא נמשכת? איך מטפלים בדרך טבעית? עלולים להיות סיבוכים?  איך חיים עם עצירות כרונית? ומה אומרת חכמת הקבלה על עצירות

ההגדרה המערבית של עצירות היא: פחות משלוש יציאות בשבוע, קשיים ביציאה (20 דקות או יותר המתנה עד היציאה), צואה קשה ויבשה או תחושה של חוסר התרוקנות. זה מסביר מדוע מגיעות אלי לקליניקה נשים צעירות שללכת לשירותים פעם או פעמיים בשבוע זה נורמלי עבורן.

מבחינת הרפואה הסינית יציאות תקינות נחשבות כאשר ישנה יציאה פעם ביום, לרוב בבוקר, ללא קושי או מאמץ.

עצירות מקרינה על התחושה הכללית שלנו. לעתים, מתלווה אליה תחושה לא נעימה של נפיחות כתוצאה מהגזים המשתחררים בעת פירוקן של שאריות מזון במערכת העיכול. הסיבות לעצירות יכולות להיות קשורות לתזונה, שתייה מועטת, היחלשות שרירי האגן, תופעות לוואי של תרופות, ועוד. שאריות מזון לא מעוכל במערכת העיכול מפורקות על-ידי חיידקי מעיים המשחררים גזים הגורמים לנפיחות המגבירה את התחושה הלא נעימה.

ישנן סיבות רבות לעצירות: תפקוד לקוי של בלוטת התריס, או מחלות כמו אסטמה, תסמונת המעי הרגיז או סוכרת.

עצירות אצל אנשים עם טחורים או פיסורה יכולה להופיע בגלל התאפקות רצונית עקב הכאב שנוצר בזמן יציאה.

עצירות אצל נשים בהריון הינו מצב נפוץ, אשר נובע לרוב מלחץ של הרחם על המעי הגס.

גם מצבים רגשיים כמו דיכאון, מתח או התאפקות רצונית לאורך זמן (תופעה שאני רואה אצל הרבה בנות לרוב מבושה) עלולים לגרום לעצירות.

בנוסף, תופעות לוואי הנגרמות בשל שימוש בתרופות לטיפול בבעיות ללחץ דם, תרופות פסיכיאטריות, משככי כאב, תכשירי ברזל או תכשירי סידן גורמות לעצירות.

כמובן שלהרגלי האכילה שלנו יש השפעה ישירה על תדירות היציאות, ולכן חשוב שאנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול יקפידו על סוג וכמות המזון הנכונה עבורם על ידי בניית בניית תפריט שמורכב מתזונה שמותאמת באופן ייחודי לאותו אדם.

לפי חכמת הקבלה לכל אחד מאיברי הגוף יש משמעות רוחנית. ולכן כאשר אדם חולה כדאי שינסה להבין את המשמעות הרוחנית של הבעיה, להבין מה בתודעה יצר את המציאות כפי שהיא.

עצירות היא מצב שמעיד על חסימה כללית של האדם מול המציאות. העצירות מסמלת מצבים של שמירה ואגירה בבטן וקושי לעכל את המציאות בהווה ולהתמודד איתה. מצבים של עצירות יכולים להעיד על התנגדות להסתכל על האמת הפנימית ולהביא אותה לידי ביטוי. גם קשור לתחומים של ביטוי רגשי, כעסים מודחקים, שחרור והרפיה מרגשות שלילים, בושה אישית, ועצירת הרגשות מהוצאתם החוצה, גם רגשות שלילים וגם רגשות חיובים בעזרת תהליך של ליווי והדרכה הוליסטי שנותן מענה גם לגוף וגם לנפש.

בינתיים, כמה טיפים שיעזרו לכן להקל על העצירות:

1. שתו הרבה מים. אפשר לנסות גם כוס מים פושרים עם חצי לימון סחוט וכף שמן זית על הבוקר.

2. להשרות שזיפים למשך הלילה ולשתות את המים במהלך היום

3. אכלו יותר סיבים: לפחות 30 גרם ביום של מאכלים המכילים סיבים, כגון: עדשים, שיבולת שועל, ירקות ופירות עם הקליפה וכמובן לשתות מים עם צריכת סיבים.

4. מגנזיום- מגנזיום מביא להפרשת נוזלים מוגברת מרירית הקיבה, ובכך מרכך את היציאות ומשפר את תנועת המעי ודחיפת הצואה החוצה. לטיפול בעצירות אני ממליצה על שימוש במגנוקס נוזלי- כפית אחת של המגנוקס הנוזלי לפני השינה עשויות להביא לתוצאות מיידיות ולשינוי דרמטי באיכות החיים.

תהיו לי בריאות 💙

הטיפול הנטורופתי המקיף אצלנו במרחב לבריאות הוליסטית כולל:

המלצות תזונה פונקציונלית אישיות

צמחי מרפא בהתאמה אישית

התאמת תוספי תזונה ומינונים

טיפולי דיקור סיני

טיפול רגשי באמצעות פרחי באך

ליווי אישי להצלחה ולשימור הישגים לאורך זמן

לפרטים נוספים – צרי קשר עוד היום

או השאירי פרטים ואחזור אלייך בהקדם

משהו השתבש, נסי שוב בבקשה
הודעתך נשלחה בהצלחה, אצור איתך קשר בהקדם

איך לקרוא את תוויות המזון


כיצד לקרוא תוויות מזון כדי שתוכלו להבדיל בין מזון מעובד ולא בריא במסווה לבין מזונות בריאים באמת.

לכולנו הזכות הבסיסית למזון בריא לאורך כל מעגל החיים, מההריון, דרך הינקות, הילדות הבגרות והזקנה.

המודעות בנושא המזון שאנו מכניסות לגופנו עלתה והביאה עימה יוזמה מבורכת של משרד הבריאות לסימון המזונות הלא בריאים והבריאים. כמו גם הקפדה על טבלת ערכים תזונתיים, קריאה ברורה ועוד הם גם לךק מהרפורמה החדשה. כל זאת על מנת להקל על הצרכניות בבחירת מזון בריא יותר ברשתות השיווק.

עבור יצרניות המזון לא מדובר בברכה, אלא יותר במכה כיוון שעליהן לחשוף עד כמה המוצרים שלהן לא בריאים, ולערוך שינויים בהרכבי המזון, שבטוח עולה יותר ממה שרצו להוציא.

ולכן חלקן משתמשות בתחבולות מטעות כדי לשכנע אנשים לקנות מוצרים מעובדים ולא בריאים.

בפוסט הזה אסביר כיצד לקרוא תוויות מזון כדי שתוכלו להבדיל בין מזון מעובד ולא בריא במסווה לבין מזונות בריאים באמת.

איך לקרוא את תוויות המזון- 4 טיפים חשובים

1. אל תתנו לתווית בחזית להטעות אתכן

לפני שבכלל נתחיל להבין אילו מהמרכיבים בריאים ואלו לא, העצה הטובה ביותר שיש לי אליכן היא להתעלם לחלוטין ממה שכתוב בחזית האריזה.

תוויות קדמיות מנסות לפתות אותנו לרכוש מוצרים באמצעות טענות בריאותיות שלעתים הן שקריות לחלוטין ומקשות על הצרכניות לבחור אפשרויות בריאות ללא בדיקה יסודית של רשימת הרכיבים.

למעשה, מחקרים מראים שהצהרות בריאותיות אלו גורמות לאנשים להאמין שהמוצר באמת בריא, ואף להעדיף אותו על פני מוצרים שלא מפרטים את התועלות הבריאותיות על גבי האריזה.

דוגמאות כוללות דגני בוקר רבים עתירי סוכר, לחם דגנים, חטיפי אנרגיה ועוד.

למרות מה שהתווית עשויה לרמוז, מוצרים אלה אינם בריאים.

2. קראו את רשימת הרכיבים

מרכיבי המוצר מפורטים לפי כמות – מהכמות הגבוהה ביותר לנמוכה ביותר, כלומר, המרכיב הראשון הוא מה שיש הכי הרבה במוצר.

כלל אצבע טוב הוא לסרוק את שלושת המרכיבים הראשונים, מכיוון שהם מהווים את החלק הגדול ביותר ממה שאתן אוכלות.

אם המרכיבים הראשונים כוללים את הרכיבים הבאים, ניתן להניח שהמוצר אינו בריא-

* פחמימות מזוקקות- הן פחמימות שיצרנית המזון הסירה מהן חומרים מזינים ביותר. ניקח לדוגמא- חיטה מלאה: כאשר היא מזוקקת לקמח לבן נשאר העמילן, אך תהליך הזיקוק מסיר את הסובין (מקור לסיבים תזונתיים וויטמינים), כמו גם את הנבט המכיל ויטמינים, מינרלים ושאריות שומן בריא.

נסו להימנע מלחם לבן ושימו לב לסוגי החיטה בלחמים.

יצרניות רבות מתייגות את הלחם שלהן כלחם "דגנים" או לחם מקמח מלא, אך חשוב לבחון את רשימת המרכיבים כדי לקבוע האם הדגנים בלחם הם אכן דגנים מלאים ולא מזוקקים.

בלחם מחיטה מלאה, חפשו את המילים "100% חיטה מלאה" בחזית המוצר, ו-"100% קמח מלא" במרכיבים.

• שומן מוקשה, הידוע בכינויו שומן טראנס או מרגרינה- שומן מוקשה צמחי מופק משמן צמחי, כמו שמן תירס, זית, דקלים או כל שמן אחר. בתהליך כימי הופכים אותו משמן לשומן. במקום שהוא יהיה נוזלי בטמפ' החדר, הוא מוצק. והוא המרכיב האהוב על יצרניות המזון והוא קיים כמעט בכל מוצר תעשייתי מכיוון שהוא מאוד זול לייצור והוא חומר דבק נהדר שמוסיף צורה ומרקם לכל מוצר.

במקום זאת, נסו לבחור מוצרים עם מזונות מלאים הרשומים כשלושת המרכיבים הראשונים.

בנוסף, רשימת רכיבים שאורכה שתיים ושלוש שורות מעידה על מזון שעבר עיבוד רב, כלומר- אולטרה מעובד.

3. הרבה שמות יש לסוכר

לסוכר יש אינספור שמות – רבים מהם רובנו לא מזהות.

יצרניות המזון משתמשות בכך לטובתן על ידי הוספת סוגים רבים ושונים של סוכר למוצריהן כדי להסתיר את הכמות האמיתית.

בכך, הן יכולות לרשום מרכיב בריא יותר בראש, ולהזכיר סוכר בהמשך. אז למרות שמוצר עשוי להיות עמוס בסוכר, הוא לא בהכרח יופיע כאחד משלושת המרכיבים הראשונים.

כדי להימנע מצריכה מרובה של סוכר בטעות, היזהרו מהשמות הבאים של סוכר המופיעים על האריזות:

סוכרוז, סוכר, דקסטרוזה, גלוקוזה, פרוקטוזה, לקטוזה, מלטוזה, מנוזה, קנה סוכר, סוכר ענבים, סוכר תמרים, סוכר פירות, רכז פירות, מיץ פירות מרוכז, נקטר, דקסטרין, מלטודקסטרין, סירופ תירס, סירופ אורז, סירופ אגבה, סירופ מייפל, דבש, מולסה, קרמל.

עלה לי הסוכר רק מלמנות את הסוכרים הללו. 🤪

4. טבלאות הרכיבים התזונתיים

הטבלאות, שעל גבם של כל המזונות, חייבות לכלול חמישה רכיבים תזונתיים: אנרגיה (קלוריות), חלבון, שומנים (כולל שומן רווי ושומן טראנס) , פחמימות ונתרן. יצרניות המזון יכולות לכלול גם רכיבים תזונתיים נוספים.

השוואת טבלת הערכים התזונתיים על מוצרי המזון השונים עוזרת להבין מהי הבחירה הבריאה ביותר.

בנוסף, מאפשרת התאמת מוצרי מזון למצבו הבריאותי של הצרכן. אם קיימת מגבלה תזונתית, לדוגמה מגבלה בצריכת נתרן, אפשר לבחור מוצר מזון המכיל כמות נתרן המתאימה למגבלה כאשר התווית האדומה מדגישה באופן מובהק ערכים גבוהים של נתרן, שומן וסוכר.

כל שעליכן לעשות הוא לראות באיזה מוצר יש את הערך הנמוך ביותר של שומן רווי, נתרן וסוכר, וערך הסיבים התזונתיים הגבוה ביותר.

כשאתם משווים שני מוצרים, בדקו את המידע ל-100 גרם על כל תווית ולא את המידע לפי מנת הגשה. כך תוכלו להשוות את הרכיבים התזונתיים לפי אותה יחידה בכל מוצר.

הדרך הטובה ביותר להימנע מהטעיית תוויות המוצרים היא להימנע לחלוטין ממזון מעובד. אחרי הכל, אוכל מלא לא צריך רשימת מרכיבים.

ובכל זאת, אם תחליטו לקנות מזון ארוז, הקפידו למיין את המזון המעובד מהמוצרים האיכותיים יותר בעזרת הטיפים המועילים בפוסט הזה.

תהיו לי בריאות 💙

קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

תזונה נכונה לניהול הפרעת קשב וריכוז


שינוי תזונתי זה לא דבר קל, במיוחד עבור ילדים, אבל הוא הכרחי על מנת לנהל את ההפרעה ולמנוע מצב של חסרים תזונתיים. והוא אפשרי בהחלט. על התזונה הנכונה לניהול הפרעות קשב וריכוז- בכתבה הבאה.

הפרעת קשב וריכוז נחשבת כיום לאחת ההפרעות השכיחות בתחום הנוירולוגיה והפסיכיאטריה של הילד. ויש לה השלכות על עתידם הרגשי, ההתנהגותי והאקדמי של הילדים הלוקים בה.

חשוב לזכור, שמדובר בהפרעה ולא במחלה. הילדים עם תסמונת זו הינם ילדים בריאים, חלקם בעלי אופי פראי ויצירתי, אשר מתקשים להתאים עצמם למסגרות ונורמות, שנקבעו על ידי החברה.

אצל רוב הלוקים בתופעה זו נוכל למצוא: רמת ריכוז גבוהה מאוד ולאורך זמן בדברים שמעניינים אותם, אולם כאשר התכנים והפעילויות אינם מעניינים אותם נראה חוסר יכולת להתרכז וצורך להתנתק "ולברוח" לעולמם הפנימי.

ישנו מאבק גדול להורה, אשר מצד אחד רוצה לספק עבור ילדו את הכר הפורה לאותנטיות ולביטוי צרכים אישיים לבין הצורך החשוב להקנות לילד ידע וכלים להמשך חייו.

הטיפול המקובל בעשורים האחרונים הוא שימוש בריטלין (concerta), אשר הינה תרופה פסיכוטרופית (משפיעה על המוח, על הרגשות ועל ההתנהגות) המשמשת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, בהיפראקטיביות וכן בבעיות כמו נרקולפסיה (הירדמות פתאומית בלתי רצונית).

קיים ויכוח האם השימוש בתרופה, אשר דומה במובנים רבים לסמים, הוא אתי. התוצאות ההרסניות לטווח הארוך עולות בהרבה על כל הרווחים לטווח הקצר, ולכן מומלץ ללמוד על התרופה יותר לפני לקיחתה. אחת ההשפעות של התרופה היא על מנגנוני הרעב והשובע- דיכוי תאבון תחת השפעת התרופה, ולאחר רעב מוגבר עד כדי זלילה. ולכן הקפדה על תזונה נכונה במיוחד אצל ילדים הנוטלים ריטלין חשובה ביותר.

התזונה המומלצת לניהול הפרעות קשב וריכוז היא תזונה טבעית ומאוזנת שתקדם גדילה תקינה, תשפר את יכולת ההתמודדות של הילד/ה עם הפרעת הקשב והריכוז ותמזער את נזקי השימוש בריטלין.

1. חשיבות ארוחת הבוקר

חשוב להתחיל את היום עם ארוחה המכילה חלבון ופחמימה מורכבת כמו לחם כוסמין מלא עם חביתה (מביצים או מקמח עדשים כתומות) טחינה וירקות. במיוחד כאשר נוטלים ריטלין! רצוי לאכול לפני תחילת השפעת התרופה כיוון שגורמת לחוסר תיאבון אשר יוצר תגובת שרשרת של חסרים תזונתיים וחוסר תפקוד תקין של כלל מערכות הגוף.

2. מזונות עשירים בויטמיני B

ויטמיני B חיוניים לשמירה על מערכות הגוף ומסייעים בבניה ושמירה של המערכת העצבית.

קומפלקס ויטמיני B נמצא בשפע בדגנים מלאים (קינואה, שיבולת שועל, אורז מלא, אמרנט, גריסים ועוד.) קטניות ( שעברו השריה ) כמו עדשים, חומוס, שעועית וכו. פירות (אגס, תפוח, פפאיה ועוד) ירקות (עלים ירוקים, ירקות שורש, נבטים ועוד).

**למעט ויטמין B12, שאינו קיים במזונות מן הצומח בכמויות משמעותיות. אם מזונות מן החי הם לא חלק מהתפריט היומי – יש להקפיד על תוסף תזונה איכותי.**

3. תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך

יש לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם. תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוף מונעת קפיצות ונפילות, אשר גורמים לעוררות ולאחר מכן עייפות ועשויים להחמיר את הסימפטומים.

תזונה זו תכלול: פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, אשר מסייעים בפינוי פסולת ממערכת העיכול ומאטים את קצב שחרור הסוכר לדם. ובכך מונעים תנודות קיצוניות ברמות הסוכר.

מזונות אלו כוללים דגנים מלאים- לחם מקמח מלא, שיבולת שועל, כוסמת, קינואה וירקות ופירות בקליפתם.

4. אומגה 3

חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 חשובות לשלמות ותקינות של תאי הגוף ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. הן מצויות בעיקר בדגי ים קרים כמו: סלמון, טונה, מקרל וסרדינים. וגם בצומח: בזרעי פשתן, זרעי צ'יה, רגלת הגינה ואגוזי מלך. אם הילדים לא אוכלים 3 מנות שבועיות מהדגים הללו- מומלץ להשתמש בתוסף תזונה איכותי.

***בנוסף, רצוי להקפיד על הרגלי אכילה נכונים. כמו- לאכול עד שעתיים משעת הקימה ועד שלוש שעות לפני השינה. ולהימנע ממזונות מעובדים, המכילים חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, וגורמים להחמרה של הפרעת הקשב והריכוז. ***

שינוי תזונתי זה לא דבר קל במיוחד עבור ילדים. אבל הוא הכרחי על מנת לנהל את ההפרעה ולמנוע מצב של חסרים תזונתיים. והוא אפשרי בהחלט!

****התייחסתי בפוסט לילדים, אך חשוב לזכור שלרוב מאחורי ילד/ה מאובחנים יש הורה לא מאובחן.****

תהיו לי בריאות ושמרו על הילדים

💙
קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

4 דרכים לאיזון הורמונלי בדרך טבעית


טכנית, אנחנו לא יכולות "לשלוט" בהורמונים. אבל, בעזרת כמה שינויים קלים באורח החיים, בהחלט אפשר לסייע בשמירה על איזון הורמונלי בדרך טבעית

המילה הורמונים ישר מעלה אצלנו אסוציאציות של המחזור החודשי, מתבגרים עם חצ'קונים. וגלי החום שמופיעים בגיל המעבר. אבל למעשה אלה מולקולות שמשפיעות כמעט על כל תא בגופנו.

הורמונים הם שליחים כימיים שיש להם השפעות עמוקות על הבריאות הנפשית, הפיזית והרגשית שלנו. לדוגמה, הם ממלאים תפקיד מרכזי בשליטה על התיאבון, המשקל ומצב הרוח.

בדרך כלל, הגוף מייצר את הכמות המדויקת של כל הורמון לביצוע הלתהליכים השונים כדי לשמור על הבריאות.

עם זאת, אורח חיים, שכולל ישיבה מרובה ודפוסי תזונה לקויים, עשוי להשפיע על הסביבה ההורמונלית שלנו. בנוסף, רמות הורמונים מסוימים יורדות עם הגיל, ויש אנשים שחווים ירידה דרמטית יותר מאחרים.

טכנית, אנחנו לא יכולות "לשלוט" בהורמונים. אבל, בעזרת הבנה של הפעילות ההורמונלית ושינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים, בהחלט אפשר לסייע בשמירה על איזון הורמונלי.

הנה 4 דרכים טובות לאיזון הורמונלי בדרך טבעית

1. אכלו מספיק חלבון בכל ארוחה

צריכת כמויות נאותות של חלבון היא חשובה ביותר.

לא רק שחלבון מספק חומצות אמינו חיוניות שהגוף שלנו לא יכול לייצר בעצמו, אלא שהגוף שלנו גם צריך אותו כדי לייצר הורמונים שמקורם בחלבון – הידועים גם כהורמונים פפטידים.

הבלוטות האנדוקריניות מייצרות את ההורמונים הללו מחומצות אמינו. הורמוני פפטיד ממלאים תפקיד מכריע בוויסות תהליכים פיזיולוגיים רבים. כגון צמיחה, חילוף חומרים אנרגטי, תיאבון, מתח ורבייה.

מחקרים הראו, שאכילת חלבון מפחיתה את הורמון הרעב גרלין וממריצה את ייצור הורמונים, שעוזרים לנו להרגיש שובע.

המינון היומי המקובל של חלבונים לאישה הוא 0.8 ולגבר- 1.0 גרם חלבון- לכל קילוגרם משקל גוף.

כמובן שספורטאים או נשים בהריון זקוקים למינון גבוה יותר של חלבון.

הקפידו לאכול חלבון (בעדיפות לחלבון מן הצומח ברוב הארוחות). מקורות טובים הם: חומוס עם טחינה, קינואה, אגוזי קשיו, עדשים ואפונה.

2. בצעו פעילות גופנית סדירה

פעילות גופנית משפיעה מאוד על הבריאות ההורמונלית. מלבד שיפור זרימת הדם לשרירים, פעילות גופנית מגבירה את הרגישות לקולטן ההורמונים.

היתרון העיקרי של פעילות גופנית הוא: היכולת שלה להפחית את רמות האינסולין ולהגביר את הרגישות לאינסולין.

אינסולין הוא הורמון המאפשר לתאים לקלוט סוכר מזרם הדם שלך כדי להשתמש בו לאנרגיה. עם זאת, במקרים של עמידות לאינסולין, ייתכן שהתאים לא יגיבו ביעילות לאינסולין. מצב זה מהווה גורם סיכון לסוכרת, השמנת יתר ומחלות לב.

עבור אנשים שאינם יכולים לבצע פעילות גופנית נמרצת, אפילו הליכה סדירה עשויה להגביר את רמות ההורמונים הללו ולשפר את איכות החיים.

3. שמרו על בריאות המעיים

המעיים שלנו מכילים יותר מ-100 טריליון חיידקים ידידותיים, אשר מייצרים מטבוליטים רבים שעשויים להשפיע על בריאות ההורמונים הן לחיוב והן לרעה.

מיקרוביום בריא במעיים עשוי להשפיע לטובה על מערך ההורמונים על ידי ויסות התיאבון והפחתת תנגודת לאינסולין.

הקפידו על צריכת סיבים תזונתיים כמו פירות וירקות עם הקליפה, החליפו את הקמח הלבן בקמח מלא, הוסיפו מזונות מותססים לתזונה היומית ואם יש צורך (בעיקר לאחר נטילת אנטיביוטיקה) ליטול תוסף תזונה איכותי.

4. נסו טכניקות להפחתת מתח

מתח פוגע באיזון ההורמונלי בכמה דרכים-

הורמון הקורטיזול ידוע כהורמון הסטרס מכיוון שהוא עוזר לגוף להתמודד עם מתח ארוך טווח.

תגובת הגוף ללחץ מפעילה מפל אירועים שמוביל לייצור קורטיזול. לאחר שגורם הלחץ חלף, התגובה מסתיימת. עם זאת, מתח כרוני פוגע במנגנוני המשוב שמחזירים את המערכות ההורמונליות למצב נורמלי.

לכן, מתח כרוני גורם לרמות הקורטיזול להישאר מוגברות, מה שמעורר תיאבון ומגביר את צריכת המזונות הממותקים ועתירי השומן . בתורו, זה עלול להוביל לצריכת קלוריות מוגזמת ולהשמנה ולתנגודת לאינסולין.

טכניקות כמו מדיטציה, יוגה, תרגול נשימות, ביקור בטבע, דיקור סיני ומוסיקה הוכחו במחקרים כיעילות ביותר להורדת רמות קורטיזול.

נסו להקדיש לפחות 15-20 דקות ביום לפעילויות אלו, גם אם אתן מרגישות שאין לכן זמן.

ההורמונים מדברים זה עם זה כל היום, אז ברגע שתעבדו על הורמון אחד, השאר יתחילו לעמוד בתור. זה היופי בהורמונים. הם עובדים יחד כדי לתמוך בנו, תמיד.

תהיו לי בריאות 💙

קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

איך לאזן את ההורמונים שגורמים להשמנה


כדי לרדת במשקל – ולשמור עליו – עלינו להבין את פעולתם הפנימית המורכבת של ההורמונים הרבים שלנו. ברגע שנבין את הקשר בין הורמונים להשמנה, נוכל לנקוט בצעדים הנכונים כדי לאזן את ההורמונים הללו ולרדת במשקל בצורה ברת קיימא ובריאה.

האם ידעת שהמשקל שלך קשור ישירות להורמונים שלך? זוהי עובדה שרבות מאיתנו שוכחות או אפילו לא מודעות אליה, שמייצרת תסכול רב בכל שיטת דיאטה או תהליך ירידה במשקל.

על מנת לשמור על משקל בריא למבנה הגוף הייחודי שלנו, נדרש איזון עדין של הורמונים.

כדי לרדת במשקל – ולשמור עליו – עלינו להבין את פעולתם הפנימית המורכבת של ההורמונים הרבים שלנו. ברגע שנבין את הקשר בין הורמונים לעלייה במשקל, נוכל לנקוט בצעדים הנכונים כדי לאזן את ההורמונים הללו ולרדת במשקל בצורה ברת קיימא ובריאה.

1. אינסולין והשפעתו על המשקל

אינסולין הוא אחד ההורמונים החשובים ביותר בכל הקשור לירידה ועלייה במשקל. מיוצר על ידי הלבלב, אינסולין אחראי על אחסון הסוכר בדם, או על ניצולו, בהתאם לצרכי הגוף בכל רגע נתון. אינסולין משתחרר לזרם הדם כאשר אנחנו אוכלות ותפקידו לפנות את הסוכר מזרם הדם אל תוך התאים. ובכך מבטיח רמות סוכר יציבות בדם. כאשר יש הפרשה מוגברת וכרונית של אינסולין ייוצר מצב המכונה תנגודת אינסולין, מצב שבו התאים לא מגיבים לאינסולין וכך נשארת כמות גדולה של סוכר בדם, שאותה הגוף יאחסן כשומן. לכן סוכר יותר "משמין" משומן.

כך נבטיח שרמות האינסולין שלנו יישארו מאוזנות:

ראשית, עלינו להפסיק לאכול יותר מדי. כיוון שאכילת יתר מובילה לתנגודת לאינסולין, במיוחד כאשר אנו אוכלים יותר מדי מזון שאינו מועיל לגוף ולנפש שלנו.

כאשר אנו אוכלות יותר מדי סוכר, מזון מהיר ופחמימות מעובדות, האינסולין משתולל. רמות גבוהות של אינסולין אלו מובילות לעלייה במשקל, תהליכים דלקתיים, סוכרת סוג 2 ותסמונת מטבולית.

שנית, שתו תה ירוק, אכלו חלבונים בכל ארוחה והקפידו על צריכה נאותה של חומצת שומן מסוג אומגה 3.

2. לפטין ותיאבון

לפטין הוא הורמון נוסף, שכדאי לנו להבין איך הוא פועל, אם אנחנו רוצות לשמור על משקל תקין.

אפשר להתייחס ללפטין כהורמון מדכא תיאבון. הוא מיוצר בתוך תאי השומן, לפטין הוא מה שגורם לנו לתחושת שובע. הוא משדר למוח ואומר לו מתי אנחנו שבעות.

כאשר רמות הלפטין מאוזנות, יש תחושת שובע לאורך זמן. לפטין הוא כמו אינסולין בכך שהוא לא מגיב טוב למזונות הלא נכונים. שמתן לב פעם איך ממתקים ומזונות מעובדים משאירים אתכן עם תחושת ריקנות ורצון לעוד גם לאחר פרק זמן קצר? אכילת שומני טראנס ומזונות מעובדים בטווח הארוך מובילה בסופו של דבר לעמידות ללפטין.

כאשר הגוף שלך הופך עמיד ללפטין, רמות הלפטין הופכות גבוהות מדי. למעשה, אצל אנשים הסובלים מעודף משקל רמות הלפטין שלהם גבוהות עד פי ארבעה מהרמה הרגילה. יתרה מכך, זה באמת קשה לאזן את רמות הלפטין ברגע שהם הפכו עמידים.

עמידות ללפטין פוגעת בתקשורת בין המוח לקיבה, כך שהמוח לא מקבל איתות של שובע, ואומר לגוף להמשיך לאכול.

הנה כמה עצות שימושיות כדי להפוך את העמידות ללפטין או למנוע ממנה לקרות מלכתחילה:

ראשית, כדאי לפתח הרגלי אכילה מודעת- לשים לב מתי הרצון לאכול מונע פיזית או רגשית ולאכול עד שני שליש שובע להמתין עשרים דקות, ולהמשיך לאכול רק אם מרגישים רעב, כמו שהמליץ הרמב"ם.

שנית, ההמלצה שלי היא לעבור לתזונה אנטי דלקתית, כלומר להפחית או להימנע ממזונות מן החי כולל מוצרי חלב, מזונות מטוגנים ומעובדים, מוצרים המכילים סוכרים והתוצרים הסופיים שלהם כמו עוגות, מאפים וחטיפים.

ולבסוף, להקפיד על פעילות גופנית קבועה.

3. נעים מאוד גרלין

גרלין הוא הורמון הרעב. כמו הלפטין, הוא מתקשר עם המוח – ובמקרה הזה, הוא אומר למוח לאכול.

בכל פעם שהקיבה מתרוקנת, היא משחררת גרלין באופן טבעי לזרם הדם. רמות הגרלין הן הנמוכות ביותר מיד לאחר סיום הארוחה. הם בשיא כאשר הבטן ריקה ואתן מוכנות לארוחה הבאה שלכן.

תרחיש זה נורמלי כאשר אדם בריא ושומר על משקל אופטימלי.

אבל אצל אנשים עם עודף משקל, רמות הגרלין לא יורדות מספיק לאחר האכילה, ולכן המוח לא מקבל את האות שהוא צריך כדי להפסיק לאכול ולהרגיש שביעות רצון.

הנה כמה דרכים לאזן את רמות הגרלין:

אכלו כמויות נאותות של חלבון. חלבון עוזר לנו להרגיש שובע ויש לצרוך אותו בכל ארוחה.

נסו להימנע כמה שאפשר מצריכת סוכר. כפי שבטח שמתן לב עד עכשיו, צריכת יתר של סוכר משבשת את האיזון ההורמונלי, ולא מאפשרת ירידה במשקל בנוסף לכל הצרות האחרות.

הקפידו לקרוא את תוויות המזון וחפשו אם הפריט מכיל סירופ תירס עתיר פרוקטוז, ואל תקנו אותו. סירופ תירס עתיר פרוקטוז הוא אחד הגורמים העיקריים לחוסר איזון בכל הנוגע להורמונים ולעלייה במשקל.

4. הורמון הלחץ קורטיזול מחבל בירידה במשקל

מתח גורם להפרשת קורטיזול מבלוטות יותרת הכליה- כאילו הייתן תחת התקפה. בתגובה, הגוף משחרר אנרגיה נוספת לזרם הדם בצורה של גלוקוז. (ככה, במקרה של התקפה, יש לכן את הדלק הדרוש כדי להילחם או לברוח.)

הפרשת קורטיזול מוגברת וכרונית פועלת נגד בקרת הגלוקוז- אפילו באנשים שאין להם סוכרת. ואנחנו חוזרות לסעיף הראשון להשפעת הורמון האינסולין. יתרה מכך, הפרשת מוגברת של קורטיזול קשורה לאכילת יתר ולהיווצרות של שומן בטני.

טיפים לשמירה על רמות קורטיזול בריאות ומאוזנות כוללות את הדברים הבאים:

תעשו את מה שמרגיע אתכן. האם זו מדיטציה? הליכה בים או בפארק? אמבט קצף? אומנות? מצאו את מה שמקל עליכן את הלחץ, ושלבו אותו בשגרת היומיום.

התאמנו באופן קבוע, נסו יוגה ותרגול נשימה מודעת והאזינו למוזיקה האהובה עליכן.

בנוסף, תשנו מספיק בלילה. במהלך לילה של שינה עמוקה ומשקמת, הגוף עובד כדי לאזן את כל ההורמונים, כולל קורטיזול.

בנוסף לאלו, יש עוד מספר הורמונים לא כל כך מוכרים שגם הם משפיעים על המשקל. וממלאים תפקיד בלתי נפרד ביכולת שלך לרדת או לעלות במשקל.

הורמונים ועלייה במשקל הוא נושא מסובך שדורש סבלנות ותשומת לב. בקליניקה שלי אני יכולה לעזור לך להבין את חוסר האיזון ההורמונלי הספציפי שלך ואת מגוון אפשרויות הטיפול הזמינות. פני אלי לשיחת ייעוץ עוד היום.

תהיו לי בריאות 💙

קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

מעשה בסיבים תזונתיים


הם מסייעים במניעת מחלות לב, סרטן, סכרת, לחץ דם ובעיות במערכת העיכול וגם תורמים לירידה במשקל, עם זאת רק אחוז קטן מהאוכלוסייה, משלב את הסיבים התזונתיים במזונו.

על חשיבותם של הסיבים התזונתיים, הדרך הטובה לצרוך אותם וכיצד ניתן לשלבם בארוחות במהלך היום וליהנות מיתרונם וטעמם בפוסט שלפניכן.

סיבים תזונתיים הם התאים של הצמחים, אשר מעניקים להם יציבות. לנו אין את האנזימים הדרושים לפירוק סיבים ולכן הם אינם נספגים בגופנו או מהווים מקור אנרגיה או חומר בנייה לגוף. כלומר הם נכנסים דרך מערכת העיכול ויוצאים דרכה, אבל לא בדיוק כמו שנכנסו. ויש להם חשיבות רבה לבריאות שלנו.

מעשה בסיבים מסיסים וסיבים בלתי מסיסים

סיבים מסיסים

סיבים מסיסים במים סופחים נוזלים והופכים לג'ל ובכך מאטים את כניסת הסוכר מהמעי לדם, ומסייעים במניעת סוכרת מסוג 2.
הם נותנים תחושת מלאות המביאה לשובע, ולכן מורידים את צריכת המזון , ובכך מסייעים לירידה במשקל.
הם קושרים את חומצות מיצי המרה ומפרישים אותם מחוץ לגוף, ואז הכבד מייצר מיצי מרה חדשים מהכולסטרול שנמצא בדם, ובכך מסייע בהורדת הכולסטרול בדם.

בין הסיבים המסיסים ישנם הסיבים הפרה-ביוטים, אשר משמשים כמזון לחיידקים המאכלסים את המעי הגס, וכך מעודדים את שגשוגם ומקדמים בריאות.

הם נמצאים ב- חלקים הרכים של פירות וירקות, שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל וקטניות כמו חומוס, שעועית ועדשים.
את הסיבים הפרה-ביוטיים נמצא ב- בבצל, ארטישוק ירושלמי, בננות ובחלק מהדגנים המלאים,

סיבים בלתי מסיסים

סיבים בלתי מסיסים משפיעים בעיקר על פעילות מערכת העיכול, סופחים נוזלים וחומרים רעילים במעי ומגדילים את נפח הצואה. במקביל הם מאיצים את תנועתיות המעי. כתוצאה משתי הפעולות הללו, הם מעודדים התרוקנות ומגנים מפני סרטן מעי הגס.

ניתן למצוא את הסיבים הבלתי מסיסים ב- קליפות של רוב הפירות והירקות, דגנים מלאים, סובין חיטה ותירס.

חשוב להעלות את צריכת הסיבים, אך חשוב לעשות זאת בהדרגה, כדי למנוע תופעות כגון גזים, נפיחות וכאבי בטן.

4 טיפים להגברת צריכת הסיבים בתזונה בדרך הבטוחה

1. החליפו לדגנים מלאים

הכינו כריכים עם לחם מקמח מלא כמו כוסמין או שיפון. למנה העיקרית הוסיפו אורז מלא במקום לבן והחליפו לפסטה מקמח מלא או קוסקוס מלא. באפייה השתמשו בקמח מלא. בהמשך אפשר להתנסות בדגנים אחרים כמו קינואה וכוסמת.

2. אכלו לפחות 5 מנות של ירקות ועוד 2 פירות ליום

ירקות מכל הצבעים ובכל צורות ההכנה. השתדלו לאכול אותם עם הקליפה, כדי לקבל את מרב הסיבים התזונתיים. במלפפון בינוני עם קליפה, למשל, יש כ-2 גרם סיבים, לעומת רק 1 גרם סיבים במלפפון ללא קליפה. נשנשו פירות טריים ושלמים. העדיפו פירות טריים על פני חטיפים כמנות ביניים, וגם על פני מיצי פירות, שהינם דלים מאוד בסיבים תזונתיים.

3. שלבו קטניות, אגוזים וזרעים בתפריט היומי

הכינו מרקים ותבשילי קטניות כמו חומוס, עדשים ושעועית. הקטניות מספקות הרבה סיבים מסיסים, שגם הופכים את הנוזל של התבשילים לסמיך יותר ובעל טעם ייחודי.
הוסיפו אגוזים וזרעים: מרחו את הכריך בטחינה משומשום מלא, פזרו על הסלט זרעים והוסיפו ליוגורט אגוזים.

4. סיבים תזונתיים ללא נוזלים = עצירות וכאבי בטן

הגבירו את צריכת הנוזלים במקביל להעלאת צריכת הסיבים התזונתיים – למניעת עצירות והתייבשות. יש לשתות לפחות 10-12 כוסות מים ביום או חליטות צמחים ללא קפאין.

כמות הסיבים היומית המומלצת למניעת מחלות היא בין 30–40 גרם סיבים ביום.

תהיו לי בריאות

💙

תכולת סיבים תזונתיים במזונות השונים – קובץ להורדה במתנה

קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

תפוח אדמה. למה מה?

בין אם אנחנו אוהבות ירקות ובין אם זה יותר מצב של רק בכוח, רובנו יודעות שירקות זה בריא. תפוחי אדמה, בגלל תכולת העמילן הגבוהה שלהם, קיבלו שם רע במחלקת הירקות ולמעשה, "אסורים למאכל" עבור סוכרתיים וגם לאלו שרוצות לרדת במשקל.

האם זה נכון?

תפוחי אדמה בצורתם האמיתית, הלא מעובדת והלא תפוצ'יפס, מכילים הרבה חומרים מזינים ובריאים לגוף שלנו כמו סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמיני B, אשלגן ונוגדי חמצון.

כאשר אנחנו מכניסים אותם לצ'יפסר, מוסיפים עליהם קטשופ, מכינים פירה עם הרבה חמאה או שומן אחר או הם חלק מריטואל הבינג' סדרות בנטפליקס – הם מאבדים את הערכים התזונתיים שבהם ובהחלט הופכים ללא בריאים – ולא רק לסוכרתיים.

בתפוחי אדמה יש רכיב תזונתי מאוד מיוחד וחשוב לבריאות הגוף שלנו והוא העמילן העמיד. לפני שנבין מהו ואת תרומתו לבריאות שלנו, ואיך נקבל אותו מהמזון – במקרה הזה תפוחי אדמה, קודם כל צריך להבין מהו עמילן.

עמילן עמיד

עמילן Starch הוא רב סוכר, המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ומתפרק בגוף במהירות לסוכר ומשמש כמקור אנרגיה. ניתן למצוא עמילן בירקות שורש כגון: תפוחי אדמה, בננות ירוקות, בטטות, אורז קר וגם בדגנים אחרים. או בקיצור, כל המזונות שאינם מומלצים בתפריטים לסוכרתיים.

עמילן עמיד לעומת זאת "Resistent Starch" הוא סוג אחר של עמילן שכמו שמרמז שמו הוא עמיד בפני תהליך העיכול, כלומר: עמילן עמיד לא יתעכל לא בקיבה ולא במעי הדק, אלא יגיע ישר למעי הגס שלנו, שם הוא יתפרק בחלקו על ידי חיידקים.

הצורה שהוא מתקבל בגוף דומה מעט לזו של סיבים תזונתיים, אבל מסתבר שההשפעה שלו הרבה יותר נרחבת ושונה מהותית.

עמילן עמיד מספק יתרונות בריאותיים רבים במיוחד במניעה של מחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, בעיות במערכת העיכול, השמנת יתר ואפילו מחלות אוטואימוניות וסרטן, ולכן לא כדאי להעלים אותו לגמרי מהתפריט שלנו.

אז האם תפוח אדמה בריא?

אם אוכלים בצורות הבאות:

bread food wood dinner

1. עם הקליפה

כל הדברים הטובים בקליפה, זה לא מיתוס, זה נכון. לשפשף היטב ולשטוף עם מים.

תפוח אדמה מכיל כמות יפה של נוגדי חמצון המסייעים בשמירה על בריאות הלב ויכולים ללוות החוצה חומרים לא רצויים מהגוף וגם מסייע להורדת כולסטרול ושומנים בדם.

2. מאוחסן במקום קריר ומוצל הרחק מהבצל

תפוח אדמה נשמר הכי טוב בחושך- עדיף בשקית נייר במקום קריר, חשוך ויבש כך הוא לא ינבט. לכן גם חשוב להרחיק אותו מהבצל כיוון שנבטי בצל משחררים גזים המעודדים הנבטה.

אמנם, תפוחי אדמה מונבטים בטוחים לאכילה, אך יש להסיר קודם את הנבטים עצמם בעזרת קצה קולפן ירקות או כלי אחר. נבטי תפוחי האדמה נחשבים רעילים בשל ריכוז הגליקו -אלקלואידים הגבוה שלהם, שעלול להשפיע על מערכת העצבים.

beef, steak, food-6346022.jpg

3. תפוח אדמה וחלבון מן החי – לא שילוב מנצח

כאשר אנו צורכים חלבונים מרוכזים (בשר, עופות, דגים, ביצים), הקיבה מעלה את החומצה ההידרוכלורית ואת האנזים המעכל חלבון פפסין. וזוהי אינה סביבה טובה לעיכול עמילנים. לכן לא מומלץ לשלב תפוחי אדמה עם בשר, דגים, ביצים ועוף.

אם בא לכן להנות מתפוחי אדמה ולספוג את מירב המרכיבים התזונתיים אכלו אותו עם מגוון ירקות אחרים כמו כרובית, ברוקולי, גזר, סלרי, בצל, עלים ירוקים או עם ירקות ים כמו נורי, קומבו או וואקמה, שמן זית ולימון.

והשתדלו להפריד כ 3-4 שעות עם ארוחה שמכילה חלבון מן החי.

4. הסוד הגדול ביותר – לאכול אותו קר

להרתיח/ לבשל/ לאפות ואז לקרר (אפילו להכין יום לפני ולשים במקרר). עמילן עמיד מתפרק בחימום.

זאת אולי לא הדרך שבה רובנו רגילות לאכול תפוח אדמה אבל זאת הדרך הבריאה שמאפשרת גם לאלו אשר שומרות על דיאטה דלת פחמימות. זה הרבה יותר כיף מלהימנע לחלוטין ולוותר על הדברים הטובים והמגוננים שקיימים בתפוח האדמה.

ו…אם אתן אוכלות אורז ופסטה ושאר דגנים – עדיף לאכול כאלה שהם מלאים ורצוי קרים, כך הם מכילים עמילן עמיד ומספקים את כל היתרונות הבריאותיים.

תהיו לי בריאות

💙
קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך

טריקים להמרצת תהליך העיכול

בטן שמחה

לאחר כל ארוחה


הטריקים האהובים עלי להמרצת תהליך העיכול ומניעה של תופעות עיכול לא נעימות.

עיכול מזון דורש יותר אנרגיה מכל תפקוד אחר בגוף האדם.
בגלל זה אנחנו רוצות כל כך לנמנם אחרי ארוחת שישי, או כל א. צהריים 😉
לא מדובר בכמות האוכל שאנחנו מכניסות לגוף, אלא בעיקר איזה שילובי אוכל אנחנו עושות,
שיכול לשפר את תהליך העיכול ולמנוע את התופעות הלא נעימות של כבדות, מלאות, עצירות, ריפלוקס, גזים ועייפות.

צירופי מזון נכונים.
איך יודעות?

כל שעליכן לעשות הוא לבחור רק אוכל "מורכב" אחד בכל ארוחה.
מה שאתן הכי משתוקקות לו באותו רגע ולאחר מכן למלא את שאר הצלחת בירקות טריים ולא עמילניים.
(לדוגמא: חסה, קולורבי, שעועית ירוקה, תרד, ברוקולי, כרוב ניצנים)

על ידי פישוט הארוחות, מערכת העיכול לא צריכה להתמודד עם יותר מדי סוגי מזונות בארוחה אחת.
הקיבה מפרישה סוג אחד של נוזל כאשר אנחנו אוכלים מזון עמילני וסוג אחר של נוזל כאשר אנחנו אוכלים מזון חלבוני.
הקפדה על שילובים נכונים תבטיח תהליך עיכול יעיל וחיובי של המזון.

בטן שמחה אחרי כל ארוחה 🙂

כל ארוחה והמזון שלה

הפרידו מזון חלבוני ממזון עמילני. לדוגמא: החליטו שא. הצהריים שלכן היא ארוחה עמילנית. שתכיל: סלט ירקות גדול וקינואה או כוסמת או ירקות עמילניים מאודים (בטטה, סלק, גזר וכו’) וא. הערב היא חלבונית, למשל: סלט ירקות גדול עם קדירת קטניות (עדשים, חומוס) או חביתת חומוס.

פירות

מומלץ לאכול רק עם אגוזים, שקדים, גזר, חסה, מלפפון ואבוקדו.
לאכול על קיבה ריקה ולהמתין בין 30-40 דקות עד שאוכלים מזונות אחרים. הקיבה שלכן צריכה לאפשר לפירות זמן עיכול.

⛔ שילוב של פירות עם מוצרי חלב אינו מומלץ ⛔
ובכלל, אני לא ממליצה על אכילת מוצרי חלב, לרוב הם הסיבה להרבה בעיות בעיכול.

בכל ארוחה מאכל מורכב אחד

כלומר: בארוחה עמילנית אכלו מאכל עמילני אחד, למשל: כוסמת או אורז. וכן לגבי ארוחה חלבונית, לא לשלב 2 סוגי חלבונים באותה ארוחה, למשל: חלבון מן החי עם עדשים או חומוס.

💚 באופן כללי מזונות מן הצומח קלים יותר לעיכול ומכילים הרבה יותר ערכים תזונתיים ממזונות מן החי 💚

כל קבוצת מזון והזמן שלה

לכל מזון זמן עיכול שונה ואנזימים שונים הנדרשים לפירוקו. פירות וירקות מתעכלים מהר ולכן רצוי לחכות בין 30-40 דקות עד שאוכלים מזונות אחרים. לעומתם, חלבונים ועמילנים זקוקים ל 3-6 שעות להתעכל אז צריך לחכות יותר.

ההמלצה היא לאכול את הארוחה החלבונית בערב ולא בצהריים.

כאשר מציעים לנו מגוון רחב של מזונות תהיה לנו נטייה לאכילת יתר.
על ידי פישוט הארוחות – נאכל פחות.

החשוב מכל, שאין צורך לוותר על קבוצות מזון שאתן אוהבות –
אלא פשוט לא לאכול את כולן בו זמנית.

בתיאבון 

קבלי במתנה את המדריך:

10 צעדים לחיים בריאים ומאוזנים

בעזרתו תוכלי להתחיל לסלול את דרכך לחיים בבריאות קורנת

משהו השתבש, בבקשה נסי שנית
נהדר! המדריך נשלח לתיבת הדואר שלך
0
    0
    הסל שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
    ×